Je merkt dat je toch wat moeite hebt met de stof van je studie en je zou hier graag wat ondersteuning bij hebben. Het is dan mogelijk om te kiezen voor studiebegeleiding. Er zijn echter veel verschillende aanbieders die op verschillende gebieden ondersteuning bieden, zoals Studielab. Hoe kies je nu de juiste studiebegeleiding? In dit artikel vind je een aantal handige tips.

1. Bedenk op welke gebieden je studiebegeleiding nodig hebt

Bij het kiezen van studiebegeleiding is het eerst belangrijk om te kiezen wat voor soort studiebegeleiding je nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor studiebegeleiding voor een bepaald vak. Het is echter ook mogelijk om specifiek voor een bepaalde vaardigheid of een bepaald onderwerp studiebegeleiding in te schakelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor statistiekbegeleiding. Vraag jezelf eerst af wat je precies lastig vindt en bedenk aan de hand daarvan waarvoor je precies begeleiding nodig hebt.

Vrouw, Meisje, Mensen, Vrouwelijke, Hand, Opmerking

2. Lees de recensies

Je wilt natuurlijk wel dat je goed begeleid wordt en echt iets aan de studiebegeleiding hebt. Hoe weet je nu welke organisatie die studiebegeleiding aanbiedt goed is? Je kunt dit het beste controleren door recensies van de organisatie op te zoeken en dit goed door te lezen. Zo kom je erachter hoe anderen de studiebegeleiding hebben ervaren en ontdek je wat de sterkten en de zwakten van de organisatie zijn.

Computer, Pc, Werkplek, Kantoor Aan Huis

3. Maak kennis met je begeleider

Zodra je eenmaal een goede organisatie hebt gekozen, is het tijd om kennis te maken met je begeleider. Je kunt dan kijken of er een klik is en of je graag door deze persoon begeleid zou worden. Indien dit niet het geval is, kun je er vaak alsnog voor kiezen om deze studiebegeleiding te annuleren. Of de organisatie wijst je een andere studiebegeleider toe. Je kunt dan opnieuw kijken of deze begeleider wel bij je past.