Om als onderneming meer leads binnen te krijgen is het van belang dat je ten alle tijden optimaal bereikbaar bent. Van zakelijk internet tot telefonie en de aanwezigheid op social media: het draagt allemaal bij aan het merk van jouw onderneming. Met een aantal tips kun je hiervoor zorgen en zul je op de lange termijn dus meer leads binnenhalen! Na het lezen van dit artikel ben je er klaar voor om met jouw onderneming te groeien.

Passend zakelijk internet

Zakelijk internet is van groot belang als je bereikbaar wilt zijn voor leads. Met zakelijk internet zorg je er namelijk voor dat je binnen het bedrijf de juiste communicatie kunt voeren, maar ook dat je bereikbaar bent voor de buitenwereld. Het belangrijkste bij het afsluiten van zakelijk internet is dat het internet stabiel en betrouwbaar moet zijn. Je wilt natuurlijk niet dat al jouw data gestolen kan worden door een datalek of dat jouw onderneming makkelijk te hacken is. Stabiel internet zorgt ervoor dat leads jouw onderneming ten allen tijde kunnen bereiken.

Zakelijk telefonie

Door zakelijke telefonie aan te schaffen via een internetverbinding kun je veel geld besparen. Als je een SIP Trunk aanschaft kun je eenvoudig via een internetverbinding bellen en bel je met collega’s zelfs gratis! Wil jouw onderneming uitbreiden naar het buitenland? Dan kunnen de kosten van zakelijke telefonie via een SIP Trunk met maar liefst 60% dalen. Dit geld kun je dan weer gebruiken om ergens anders in te investeren!

Aanwezigheid op social media

Door aanwezig te zijn op social media kun je een compleet nieuwe doelgroep bereiken. Voordat je lukraak een social media pagina voor jouw onderneming aanmaakt is het verstandig om een strategie hiervoor op te stellen. Wie wil je precies bereiken? Welke kanalen ga je hiervoor gebruiken? Wanneer ga je iets plaatsen en wat? Al deze vragen zul je moeten beantwoorden voordat je aan de slag gaat met social media. Als je wilt verkopen via social media kanalen zul je namelijk een andere strategie moeten opstellen dan wanneer je wilt informeren. Alles is mogelijk, maar doe dit wel op een logische en strategische manier om fouten te voorkomen. Ben je zelf niet goed met social media? Dan kun je vaak een stagiair inhuren die deze taken voor je oppakt.

Zichtbaar zijn voor leads

We begrijpen allemaal dat het vinden van leads de juiste manier is om te groeien met een onderneming, maar kunnen leads jouw bedrijf wel vinden? Om antwoord te kunnen geven op deze vraag kun je jouw eigen bedrijf bijvoorbeeld zelf een keer Googlen. Sta je in de top drie met passende zoekwoorden? Dan doet jouw bedrijf het prima. Sta ja pas op de tweede pagina of zelfs verder? Dan kan hier nogal wat verbeterd worden! Je kunt eenvoudig een online marketing bureau inhuren om deze werkzaamheden voor je op te pakken. Je zult zien dat binnen enkele weken je al vele malen beter zichtbaar bent voor leads.

Succes met het optimaliseren van de bereikbaarheid van jouw organisatie!