De waarde van IT certificeringen is nog altijd erg belangrijk. Bedrijven kunnen kieskeurig zijn en kijken naar welke sollicitant het beste gekwalificeerd is. De enige goede objectieve manier en juiste indicatie hiervoor zijn de behaalde certificeringen.

 

De belangrijkste en meest behaalde IT certificeringen zijn die van Micrososft. Dat werkgevers waarde toekennen aan het in bezit hebben van bepaalde (Microsoft) certificeringen blijkt wel uit een onderzoek dat Microsoft uitvoerde.

 

In het onderzoek werd het volgende onderzocht:

  1. Rendement in relatie tot certificeringen
  2. Vaardigheden in relatie tot certificeringen
  3. Salaris in relatie tot certificeringen

 

BEVINDINGEN ONDERZOEK (MICROSOFT) CERTIFICERINGEN

Rendement

62% van de werkgevers geeft aan dat Microsoft gecertificeerde professionals efficiënter werken

Door de vaardigheden die IT professionals hebben opgedaan met het behalen van hun certificering werken zij over het algemeen efficiënter dan hun collega’s die niet in het bezit zijn van dergelijke certificeringen. Ze beschikken over voldoende kennis en hoeven zodoende niet onnodig tijd te steken in het zoeken naar oplossingen. Aangezien tegenwoordig ieder dubbeltje meerdere keren omgedraaid moet worden zullen werkgevers sneller kiezen voor een Microsoft gecertificeerde professional dan iemand die niet beschikt over een dergelijke certificering. Er worden immers kosten bespaard, doordat er efficienter gewerkt wordt.

 

69% van de werkgevers geeft aan dat Microsoft gecertificeerde professionals beter presteren

IT professionals die beschikken over Microsoft certificeringen presteren over het algemeen beter dan professionals die hier niet over beschikken. Althans, volgens 69% van de werkgevers in dit onderzoek. Natuurlijk ook niet zo heel gek. Wanneer er een certificering behaald moet worden doe je veel kennis op die je in de praktijk toe kunt passen.

 

91% van de (Microsoft gecertificeerde) werkgevers geeft aan dat Microsoft certificeringen een belangrijke criteria is bij het aannemen van nieuw personeel

Certificering blijken een belangrijke voorwaarde bij het aannemen van nieuw personeel. Maar liefst 91% van de werkgevers geeft aan dat het hebben van een certificering een belangrijke criteria is. Niet zo gek natuurlijk. Een certificering valideert immers de kwaliteiten en vaardigheden van een medewerker. Helemaal in deze tijd is het belangrijk je te onderscheiden met het hebben van certificeringen.

 

Vaardigheden

92% van de leidinggevenden geeft aan dat het een uitdaging is om over de juiste vaardigheden te beschikken die nodig zijn bij grote IT-infrastructuurprojecten.

IT vaardigheden worden als zeer waardevol beschouwd. Met een certificering valideer je deze waardevolle vaardigheden.

 

64% van de werkgevers geeft aan dat IT certificeringen valideren of een sollicitant over voldoende vakinhoudelijke kennis beschikt

Certificeringen blijken een belangrijk middel om te meten of een sollicitant over voldoende vakinhoudelijke kennis beschikt. Niet zo heel opzienbarend te noemen. Voor alle certificeringen is gewoon een bepaalde kennis vereist. Natuurlijk zijn de certificeringen vooral theoretisch getoetst, maar deze vormen wel een gedegen basis voor de praktische kennis.

 

89% van de werkgevers geeft aan dat IT certificeringen helpen bij het valideren van de vakinhoudelijke kennis

Een IT certificeringen is een belangrijke indicator voor het valideren van vakinhoudelijke kennis. Neem bijvoorbeeld de MCSA Windows Server 2012 certificering. Deze certificering valideert absoluut uw vakinhoudelijke kennis als het gaat om Windows Server 2012.

 

Salaris

63% van de IT professionals geeft aan dat certificeringen kunnen leiden tot promotie

Het behalen van certificeringen helpt bij het krijgen van promotie. 63% van de IT professionals geeft aan dat een certifcering kan helpen om promotie te krijgen.

 

58% van de IT professionals geeft aan dat certificeringen kunnen leiden tot salarisverhoging

Met de juiste certificering in het bezit kunt u vaak een salarisverhoging tegemoet zien. Met het behalen van nieuwe certificeringen laat u zien te willen investeren in uzelf maar ook in het bedrijf waar u werkt. Tevens doet u nieuwe kennis op welke ook waardevol kan zien voor zowel u als uw werkgever.

 

60% van de IT professionals geeft aan dat certificeringen kunnen leiden tot een nieuwe baan

Het is moeilijk om je tegenwoordig te onderscheiden ten opzichte van andere sollicitanten. Vaak zijn er tientallen zo niet honderden reacties op één vacature. Een voorwaarde die de meeste IT bedrijven tegenwoordig hanteren is het hebben van relevante certificeringen. Beschik je over meerdere relevante IT certificeringen dan heb je absoluut een streepje voor.

 

Zelf certificeringen halen door het volgen van een Microsoft training? Bekijk eens alle trainingen op Icttrainingen.nl.