Ondernemers willen heel graag zo weinig mogelijk risico lopen wanneer ze ondernemen. Er gaat veel geld zitten in een bedrijf en dat wil je veiligstellen. Natuurlijk kun je een aantal dingen doen om dit geld daadwerkelijk veilig te stellen, bijvoorbeeld door een holding op te richten (een moederbedrijf met dochter bv´s daaronder vallende), zo is privé vermogen gescheiden van zakelijk vermogen, maar ook het bv vermogen kan worden gescheiden van het holding (moederbedrijf) vermogen, de waardevolle actieve activa als een pand of intellectuele eigendomsrechten. Een andere methode is factoring. Deze laatste gaan we met je doornemen in deze blog.

Wat is factoring?

Factoring is een bijzonder eenvoudig concept waarbij er een factoringbedrijf is dat de factuur van jou, die je normaal gesproken aan je klant zou sturen, bij je klanten gaat innen. Dit doen zij op basis van een vergoeding. Hoe werkt dit laatste? Je stuurt de factuur naar het bedrijf, zij betalen je de openstaande factuur minus de vergoeding voor hun diensten, vervolgens gaan ze bij de klant het geld innen. Uiteindelijk lopen zij dus het risico als een klant niet betaalt.

Wat is het voordeel van factoring?

Het verminderen van het risico op wanbetaling is het grote voordeel van factoring, daarnaast is het zo dat je ook altijd je rekeningen betaald krijgt en dat is voor veel ondernemers erg prettig. Je krijgt ze ook direct betaald en hoeft niet bijvoorbeeld maximaal 30 dagen te wachten. 

Wat is het nadeel van factoring?

Het nadeel van factoring is dat je een deel van het te innen factuurbedrag afstaat aan het bedrijf. Zo zul je dus minder geld ontvangen voor geleverde diensten of producten.

Wil je meer weten over factoring, neem dan contact op met finqle.nl.