Loopt u met plannen om een eigen onderneming te starten of bent u sinds enige tijd de trotse eigenaar van een eigen bedrijf? Heeft u dan wel eens gedacht om een business coach voor zzp’ers in te schakelen? Goed plan hoor, want als de coach u begeleid heeft kunt u weer écht vooruitkijken, ook als u even dreigt vast te lopen. Nee, de coach gaat u niet even vertellen wat u moet doen, hij gaat nadrukkelijk samen met u aan de slag. Het zal u beslist geen windeieren leggen.

Persoonlijke vorm van begeleiding

De coach biedt een zeer persoonlijke vorm van begeleiding, maakt u bewust van het gewenste imago dat u uit wilt stralen en zal ook uw personal branding vergroot en verbeterd worden. In alles is de coach echter uw steun en toeverlaat. De coach werkt op basis van gelijkwaardigheid en samen met de specialist stelt u vooraf de doelstellingen vast. Zo kunt u samen met de business coach voor startende ondernemers de koers voor de komende jaren gaan bepalen en kan een heldere visie gevormd worden. Ook zaken als marketing en social media kunnen zomaar eens aan de orde komen.

Hoe start u uw eigen bedrijf op?

De coach zal u helpen de creativiteit te verhogen, net als de zelfredzaamheid. Steeds is uw coach uw sparringpartner en samen gaan jullie op zoek naar de antwoorden op vragen als hoe de omzet structureel verhoogd kan worden en als u een bedrijf wilt starten hoe u dat dan precies aanpakt. Zelf hanteert de business coach het principe inzicht, strategie en resultaat.

Eerst de huidige stand van zaken in beeld brengen

Want om te kunnen groeien zal altijd eerst de huidige stand van zaken in beeld gebracht moeten worden. Waar staat u nu, waar wilt u naar toe en hoe gaat u dat bereiken?  De coach kan een persoonlijk groeiplan maken. Daarbij stelt hij steeds reële en haalbare doelen en is hij daarnaast ook nog eens de bekende stok achter de deur. Vreemde ogen dwingen nou eenmaal.

Uw eigen kwaliteiten en vaardigheden

Door voortdurend met u in gesprek te gaan en zelf te ervaren hoe bepaalde bedrijfsprocessen lopen, kan de coach naar verloop van tijd een heel aardig beeld van uw jonge onderneming schetsen. Dat kan hij ook van uw kwaliteiten en vaardigheden. De business coach zal u helpen om te focussen op de belangrijke zaken en de relatief minder belangrijke zaken even te laten rusten.

De coach leert u uw kwaliteiten volledig te benutten

De coach leert u hoe u uw kwaliteiten volledig kunt benutten en om eruit te halen wat er in zit. Dit zowel persoonlijk als wat betreft uw onderneming. Het zou immers zonde zijn dat u uw talenten niet volledig zou benutten en daarmee zou u ook uzelf en uw bedrijf te kort doen. Lang niet gek, het inschakelen van een business coach. Is de specialist geweest, dan kijkt u weer met vertrouwen naar de toekomst. Dan kunt u écht weer verder en heeft u weer die bekende stip aan de horizon. De business coaches van Steyn&Allberg kunnen u helpen om die stip aan de horizon te plaatsen en uw doelstellingen te bepalen.