Een vloer dat gemakkelijk is in onderhoud, erg stevig en een moderne look heeft. Als dit voor jou klinkt als de ideale vloer voor een trainingsruimte dan is de betonlook vloer misschien wel iets voor jou! In dit artikel leggen we uit waarom.

Voordelen van een gietvloer

Met de betonlook vloer, ziet je vloer eruit alsof het een betonvloer is, maar heb je wel alle voordelen van een gietvloer. Zo hoef je je niet druk te maken in welke ruimtes je de vloer wel of niet kan leggen en ben je er zeker van dat de vloer lang meegaat zonder te scheuren.

Gietvloeren hebben geen naden, groeven of scheuren. Hierdoor zijn ze erg gemakkelijk in onderhoud en kan er zich nergens vuil ophopen. Aangezien hygiëne toch wel een redelijk belangrijke rol speelt bij trainingsruimtes, is dit zeker een pluspunt. Met één maal over de vloer te gaan, kun je er zeker van zijn dat je al het vuil mee hebt.

Voor trainingsruimtes is het vaak belangrijk dat de vloer stevig is. Er staan vaak zware machines. De meest geschikte gietvloer is dus de epoxy gietvloer. Deze gietvloer is zo stevig dat hij zonder enige vertoon van schade het verplaatsen van zware machines kan verdragen en het knoeien met gevaarlijke stoffen.

De betonlook wordt verkregen door het mengen van twee kleuren van de gietvloer. Met als uiteindelijke resultaat een moderne en strakke betonlook vloer. De prijs voor deze gietvloer is moeilijk om op voorhand te zeggen. Het hangt namelijk af van een aantal factoren. Zo speelt de kleur, afwerking en totale oppervlakte een rol. Het is namelijk zo dat je minder per vierkante meter betaald wanneer je direct een grote oppervlakte laat aanleggen met de betonlook vloer. Meer informatie over de betonlook vloer vind je hier.