Ben je van plan om binnenkort met je eigen bedrijf of werkmaatschappij te beginnen? Je staat dan ineens voor een tal van opgaven. Waaronder het inrichten van de werkstructuur. Hieronder valt ook het uitkiezen van welke hardware en software je gebruik wil maken. Wat voor systemen en computers moeten er komen en van welke programma’s ga je gebruik maken? Afhankelijk wat voor werkzaamheden je wilt gaan doen is er veel te kiezen. We zetten onder andere een aantal populaire softwareprogramma’s op een rij die jij voor je bedrijf kunt gaan gebruiken. 

Het office pakket

Je zult er ongetwijfeld tijdens je studie of eerdere werkzaamheden al gebruik van hebben gemaakt. Het office pakket wordt nog altijd wereldwijd het vaakst gebruikt. Door de jaren is het veelvuldig geüpdatet en ook zeer betrouwbaar om te gebruiken. Oftewel veelal een onmisbaar programma voor je bedrijf. Er zijn verschillende zakelijke pakketten beschikbaar die je hiervoor kunt gebruiken.

CRM-systemen

Een customer relatie systeem is zeer handig bij het onderhouden van je klantbestand. In het begin valt het nog bij te houden maar hoe groter je klantbestand wordt, hoe sneller je moet overschakelen naar een CRM-systeem. Er zijn veel systemen waar je uit kunt kiezen. Bedenk goed welke functionaliteiten je hierin wilt verwerken en vind het CRM-systeem dat het beste past bij jouw bedrijf.

Content management systeem

Een content management systeem is zeer handig als je als bedrijf veel content produceert. Denk hierbij aan het onderhouden van je sociale media kanalen of het plaatsen van blogs en het onderhouden van je website. Zonder een overzichtelijk CMS valt dit uiteindelijk niet bij te houden. 

Werkmaatschappij oprichten

Ben je er klaar voor om jouw werkafdeling op te zetten? Je werkmaatschappij online oprichten gaat tegenwoordig heel gemakkelijk. Binnen enkele stappen kun je online een bedrijf oprichten of je werkmaatschappij onderbrengen bij een BV. Een werkmaatschappij is een losse BV waar je alle werktaken apart in kan laten onderbrengen. Dit gaat in combinatie met een nieuwe of bestaande holding. Hiermee spreid je bedrijfsrisico’s. Na het oprichten kun je verder gaan met het inrichten van alle werktaken.