Wanneer je een pakket, of dat nou een brief, document of pallet is, naar het buitenland verstuurt, moet je rekening houden met bepaalde dingen. Denk hierbij aan het douaneformulier, de verpakking en de verzekering. Om je op weg te helpen bij het goedkoop versturen van een pakket naar het buitenland, hebben we dit informatieve artikel voor je geschreven.

Goedkoop een pakket versturen doe je eenvoudig via ParcelParcel. Niet alleen is dit een stuk goedkoper dan bij concurrenten, ook profiteer je van een actieve klantenservice die je kan helpen met onder andere het douaneformulier.

De verpakking

Zorg dat je pakket goed verpakt is, vooral wanneer het om breekbare inhoud gaat. Maak het pakketje dan schokbestendig en plak er indien nodig een ‘fragile’-sticker op. Het is belangrijk om lege ruimte in het pakket op te vullen zodat de inhoud niet kan verschuiven.

Verzekering

Bij het (internationaal) zenden van een pakket kun je altijd voor verzekering kiezen. Hierdoor betaal je wel iets meer, maar is je pakket wel verzekerd mocht er iets mee gebeuren. Je moet hiervoor wel een geschatte waarde van de inhoud geven; zorg dat dit een reële waarde is.

Track and trace

Vrijwel alle vervoerders bieden track and trace aan. Hiermee kun je op ieder moment van de dag de voortgang van je pakketje zien. Ontvang je geen track and trace-code van de vervoerder? Vraag hier dan naar.

Douaneformulier

Zorg dat je het douanefactuur in viervoud print en vergeet ze niet te ondertekenen. ParcelParcel kan je helpen met het douanefactuur mocht je hier niet uitkomen.

Extra tip: vergelijk vervoerders

Om zo goedkoop mogelijk een pakket te versturen, raden we aan om aanbieders te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld via ParcelParcel. Door verschillende vervoerders naast elkaar te zetten, zie je meteen de prijs en levertijd en kun je een keuze maken. Vind je het niet erg als je pakketje er een paar dagen langer over doet en jij zo geld bespaart? Of heeft de zending juist haast en ben je wel bereid er meer geld voor te betalen, zodat hij sneller wordt geleverd? Wanneer je vervoerders vergelijkt, kun je overal rekening mee houden.