Een beamer kan vele functies uitvoeren, het is daarom niet verwonderlijk dat er vele soorten beamers bestaan. Zo zijn er beamers die je thuis een haarscherp beeld geven, zodat je beschikt over een echte Home Cinema. Maar ook zijn er diverse beamers voor bedrijven, bijvoorbeeld om te gebruiken tijdens presentaties. En ook in de klas worden beamers nog steeds veelvuldig ingezet. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende soorten beamers.

Home Cinema beamer

Eén van de mooiste manieren om thuis films te kijken is aan de hand van een Home Cinema beamer. Dit zijn Full HD beamers, waardoor je de films haarscherp kunt bekijken. Ook de kleuren komen goed tot hun recht. Daarnaast zijn de high end varianten er op gericht om zo min mogelijk geluid te maken, zodat je tijdens het kijken van de film geen overlast hiervan ondervindt. Merken die Home Cinema beamers creëren zijn Acer, Optoma, Epson, Sony, JVC en meer.

Presentatie beamers

Misschien herken je ze nog wel van de middelbare school of de opleiding die je daarna eventueel hebt gevolgd: presentatie beamers. Aan de hand van deze apparaten projecteerde je de inhoud van het scherm van een computer op de wand. Deze beamers zijn gericht op ruimtes met lage verlichting, met een focus op scherp beeld en vibrante kleuren. Zo komt jouw presentatie het beste tot zijn recht. Sony, BenQ, Optoma, Epson en JVC zijn fabrikanten die deze beamers ontwerpen.

Onderwijs beamers

Ten slotte zijn er deze apparaten, speciaal gericht op gebruik in het onderwijs. Deze projecteren van een korte afstand, waarbij het van belang is dat het beeld haarscherp is. Immers wil je natuurlijk wel dat het geprojecteerde beeld in de hele ruimte goed te zien is. Ook zakelijke toepassingen zijn een mogelijkheid via deze soort beamers. Via een site zoals Beamerwebwinkel.com zijn deze soorten beamers te vinden.