We nemen in deze tekst met je door wat letselschade op de werkvloer is. Je wilt er niet aan denken dat er iets gebeurt op je werk dat bijzondere consequenties heeft voor jouw gezondheid of financiële situatie. Wanneer je werkgever bijvoorbeeld niet voldoende aandacht besteed heeft aan de geldende arboregels, dan kan het zo zijn dat er een ongeluk plaatsvindt. Op dat moment is hij verwijtbaar. Wat houdt dat in? En wat is letselschade eigenlijk? We nemen het met je door in deze blog. 

Wat is letselschade?

Letselschade is schade aan lichaam of bezittingen, een reductie van de financiële middelen door toedoen van een ongeluk dat ontstaan is uit nalatigheid van het tegenpartij. De werkgever is verwijtbaar in juridische zin wanneer hij of zij niet genoeg aandacht besteed heeft aan de geldende arboregels. 

Letselschade is bijvoorbeeld dat jij een hand moet missen en dat je daardoor minder goed je werk kan doen en misschien wel een promotie mist of niet meer het werk kan doen waar je van houdt en dat je minder gaat verdienen. Het gaat dus om materiële en immateriële schade. Je kunt letselschade claimen via een juridische procedure.

Hoe claim ik gemakkelijk letselschade?

Laten we van het voorbeeld uitgaan dat jij te maken hebben met letselschade, jezelf letselschade het opgelopen en dat je nu de schade wilt claimen via een juridische procedure.

Veilig gevallen raden wij jou aan om je letselschade claim via een letselschadebureau te laten lopen. Dit zijn juristen die voor jou aan het werk gaan en de beste resultaten weten te behalen omdat ze op de hoogte zijn van de geldende procedures en als geen ander het juridisch jargon kennen. Voor jou als herstellende van de schade is het erg belangrijk dat je daar juist hier aandacht op kunt richten en niet belastend met het claimen van je letselschade. Wij raden je aan om te kijken op https://www.ridder-letselschade.nl/ voor meer specialistische informatie en advies. 

Lees ook onze andere blogs, want daarin willen we graag informeren over alles wat te maken heeft met het zakelijk leven in Groningen.