WordPress is een systeem waar je erg gemakkelijk een website mee kunt maken en onderhouden. Het programma wordt steeds vaker gebruikt om professionele websites mee te bouwen en ook op het gebied van technologie, innovatie en gebruiksgemak verbetert WordPress zich ieder jaar. WordPress houdt zich vooral bezig met zoekmachineoptimalisatie, mobielvriendelijkheid en laadsnelheid. Maar ook weet het zich goed aan te passen aan de laatste webdesign trends. Wij delen een aantal webdesign trends voor WordPress thema’s met je.

Mobielvriendelijk webdesign

We gebruikten allemaal eerst de computer om naar websites te surfen, tegenwoordig doen we dit op onze mobiele telefoon. Het hebben van een mobielvriendelijke website is nu dan ook noodzakelijk geworden. WordPress heeft hier natuurlijk rekening mee gehouden. We zien de laatste tijd namelijk veel meer WordPress thema’s waarbij de afbeeldingen zich automatisch aanpassen naar het scherm van de gebruiker. Daarnaast blijven de afbeeldingen er ook nog eens haarscherp uitzien.

Webwinkels

WordPress werd oorspronkelijk gemaakt om een weblog mee te maken, inmiddels is het veel meer dan een blogging-platform. Je kunt nu zelfs webwinkels maken met WordPress. Als je een WordPress webshop gaat maken, kun je kiezen uit duizenden thema’s. Je kunt het uiterlijk vervolgens helemaal aanpassen naar jouw wens.  Het zelf maken van een webshop is niet gemakkelijk, maar er zijn diverse WordPress handleidingen online te vinden die je op weg kunnen helpen bij het maken van een webwinkel.

Premium WordPress thema’s

Veel WordPress thema’s zijn gratis en er komen elke maand meer thema’s bij. Maar er zijn niet alleen maar gratis thema’s , je kunt ook kiezen voor een Premium WordPress thema. Voor deze thema’s dien je te betalen. Als je voor een premium thema kiest, krijg je een thema dat is gebouwd door een professionele webdesigner. Je krijgt een betere kwaliteit dan bij een gratis thema en het thema houdt rekening met alle functies die noodzakelijk zijn voor een website. Als je wilt dat je website opvalt, dien je een opvallend thema te kiezen. Veel gebruikers maken gebruik van de gratis WordPress thema’s en vallen daardoor niet op. Met een premium account kun jij een uniek thema kiezen die niet vaak voor komt. 

Wil je graag hulp bij het laten maken van een WordPress website of liever het gehele WordPress onderhoud uitbesteden? Er zijn veel freelance webdesigners zoals Bas Martens te vinden die je hierbij kunnen helpen.